Avonturen wachten: ontdek deze plekken in de omgeving van Vlietvoorde

9 februari '24

Als jij straks in Vlietvoorde woont dan geniet je in alle rust van de natuur. Heb je zin in een activiteit dan zijn er veel plekken om te ontdekken in de omgeving van Vlietvoorde. We hebben alvast een paar leuke tips die je wellicht nu al kunt verkennen.

image alt

Leidschendam Centrum

Op zoek naar wat nieuws voor een feestje, je kinderen, je nieuwe job of een andere gelegenheid? Of op zoek naar heerlijke verse producten? Breng dan een bezoekje aan Leidschendam Centrum. Dit dorpsgebied heeft een bijzondere ligging aan de Vliet. Het centrum is kleinschalig, maar juist hierdoor is er in de winkels altijd tijd voor een gezellig praatje. De hoeveelheid verswinkel is legio. Je vindt hier bijvoorbeeld de lekkerste kibbeling van de regio en voor een goed stuk vlees, biologische groente of een vers brood kun je hier prima terecht. Je kunt je hier de hele dag vermaken. Heb je trek gekregen van al dat winkelen? Plof neer bij één van de gezellige cafés of restaurants aan de Vliet voor een hapje en/of drankje.

image alt

Natuurgebied Vlietland

Vanuit Vlietvoorde zijn de Vlietlanden goed te bereiken met de fiets. Alleen de route er naartoe, langs de Vliet, is al de moeite waard. Eenmaal aangekomen op de Vlietlanden vind je rust en reuring. Hier gaan sportieve recreatie en relaxte natuurbeleving hand in hand. Je vindt er water, bos en strand en kunt er bijvoorbeeld varen met een bootje, zonnen op de ligweides of lekker wandelen of paardrijden. Zomaar een greep uit de talloze activiteiten die je hier kunt doen. Houd je wel van een beetje spanning? Dan is een bezoek aan Aquapark Storm ook zeker een aanrader. Bij dit aquapretpark vind je onder andere watertrampolines, klim-, klauter- en glijmogelijkheden op verschillende niveaus, supboards, een water volleybalcircuit en nog veel meer. Moe en honger gekregen van al dat spektakel? Ze hebben een heerlijk terras waar je nog even lekker kunt nagenieten.

image alt

Landgoed de Horsten

Landgoed de Horsten is een groot aaneengesloten groengebied aan de rand van Wassenaar. In dit prachtige gebied kun je kilometers wandelen over slingerpaadjes langs bosranden uitkijkend over weilanden met vredig grazende koeien en in de verte rietgedekte boerderijen. Of misschien pak jij de route over het Molenpad: een smalle, bloemrijke graskade, omzoomd door slootjes met kroos. Tegenliggers passeren je hier balancerend als koorddansers langs de slootkant. Dit natuurgebied is zo divers, dat je eigenlijk elke keer wat anders ziet. Leuke bezienswaardigheden zijn het Kasteel Wassenaar, 't hertenhuisje of de zeskantige theekoepel met fenomenaal uitzicht: het complete landgoed De Horsten ligt aan je voeten. Wil je even een tussenstop maken om wat uit te rusten, dan vind je verscholen op het landgoed Theepaviljoen De Horsten. Een sprookjesachtig gebouwtje waar je 's winters heerlijk kunt opwarmen met een kop thee en in de zomer lekker genieten van een glas rosé op het terras. Kortom een bezoek aan de Horsten is zeker de moeite waard! Landgoed de Horsten is een kleine 20 minuten fietsen, en de tocht ernaar toe leidt je door een gevarieerd landschap, door polders, uitgestrekte akkers en langs slootjes.

image alt

Kasteel Duivenvoorde

Landgoed en kasteel Duivenvoorde ligt in Voorschoten. Het kasteel is omgeven door een prachtige vijver en geeft fraai uitzicht over het in Engelse landschapstijl aangelegd park. Je kunt op Duivenvoorde een tuinrondleiding krijgen van een deskundige gids. Tijden een rondleiding kun je onder andere een collectie familieportretten, Delfts aardewerk, Aziatisch en Europees porselein en bijzondere Loosdrechtse eetserviezen bewonderen. Gelegen in de gerenoveerde Leidse tuin van het landgoed Duivenvoorde ligt de Hof van Duivenvoorde. Hier ontsnap je even aan de drukte en de hectiek van de randstad en geniet je van de rust en vrijheid van de natuur. Ze serveren hier ontbijt, lunch en high tea’s. Wil je eens wat anders? Bestel dan vooraf een picknickmand met heerlijke streekproducten. Een zomerse picknick op een kleedje heerlijk luieren in goed gezelschap. Wie wil dat nou niet?

image alt

Westfield Mall of the Netherlands

Behoefte aan wat reuring? Dan is de Mall of the Netherlands dé plek. Uniek in Nederland en er is voor ieder wat wils. Geen webshop of winkelstraat kan tippen aan deze prachtige mall en dat op nog geen 10 minuten rijden vanaf Vlietvoorde. Of je nu op zoekt bent naar nieuwe kleding of schoenen, een drankje wilt doen met iets lekkers erbij, een cadeau zoekt, wilt lunchen of dineren of je wilt vermaken. Het kan allemaal. En door de ruime openingstijden heb je alle tijd. Naast shoppen is dit bijzondere Westfield gebied bedoeld om je non-stop te vermaken. Heb je zin in een film? Dan zak je onderuit in een van de elf bioscoopzalen. Hou je meer van gamen? Dan vermaak jij je zeker in de arcadehal. Verder kun je ook hier ook bowlen, darten, livemuziek luisteren, sportwedstrijden kijken, maar ook workshops, proeverijen en liveconcerten bijwonen. Je komt je dag hier dus wel door.

Meer weten over Vlietvoorde?

Als je gaat wonen in Vlietvoorde hoef je dus niet ver van huis om een leuke dag te beleven. Zie jij jezelf hier al wonen en wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief.