Voorzieningen in de buurt van Vlietvoorde

Hier heb je rust voor de deur en even verderop de reuring. Vlietvoorde ligt namelijk te midden van de natuur, maar wel dicht bij omliggende plaatsen Leidschendam en Voorschoten. Beide plaatsen hebben de nodige voorzieningen. Van supermarkten tot horeca en sportverenigingen tot scholen, hier kom je niets tekort!

Boodschappen en verse producten

De dichtstbijzijnde supermarkt in Leidschendam is de ALDI, in Voorschoten is dat de Hoogvliet. Niet veel verder vind je de Dirk van den Broek en Albert Heijn. Nog beter: in Nederlands grootste winkelcentrum Westfield te Leidschendam haal je ook lekkere verse maaltijden, ambachtelijke producten en wereldse specialiteiten. Naast de Albert Heijn XL en de Jumbo Foodmarkt, trekt versmarkt Fresh! hier dagelijks volle zalen. En nu we toch op deze toer zijn, breng dan zeker eens een bezoekje aan de vrijdagse Weekmarkt in Voorschoten.

Dagje shoppen

Natuurlijk ben je ook voor een dagje shoppen welkom in Westfield. Het luxe gebouw huisvest meer dan 250 winkels, variërend van grote A-merken tot exclusieve winkels. Je parkeert hier gratis, dat is fijn. In het historische dorpshart van Voorschoten vind je een kleinschaliger aanbod. Hier wisselen boetiekjes en speciaalzaken de bekendere ketens zoals de HEMA en Blokker af.

Van bruincafé tot ster-restaurant

In Voorschoten proef je de historie. Het centrum, dat vooral uit de Voor- en Schoolstraat bestaat, volgt de oude contouren van het ruim 170 jaar oude dorp. Een prachtig decor dus voor een culinair uitstapje. Zo verrast proeflokaal Mimi met creatieve gerechten, serveert Het Wapen van Voorschoten eetcaféklassiekers en maakt La Casita van alle tapas een feestje. Ook Leidschendam is diverse horeca rijk. Van Michelinster-restaurant Calva in de sfeervolle Dorpsstraat tot knusse bistro’s en restaurants met een gezellig terras, zoals PuuRR aan de Vliet.

Nieuwbouw Vlietvoorde
Nieuwbouw Vlietvoorde
Nieuwbouw Vlietvoorde

Cultuur, musea en meer

Ook voor een snuifje cultuur ben je in Voorschoten aan het juiste adres. Het Cultureel Centrum programmeert het hele jaar door leuke voorstellingen voor jong en oud: van cabaret tot jeugdtheater en alles daartussenin. En in het filmhuis draaien niet de blockbusters, maar juist bijzondere documentaires en films; met voor de kids de cinemini. Ook qua musea is de directe omgeving rijkelijk bedeeld. Zo ligt Kasteel Duivenvoorde praktisch in de achtertuin en rijd je in een (ruim) kwartier naar het bekende Voorlinden, Naturalis en Corpus.

Scholen

Zowel Leidschendam als Voorschoten heeft meerdere basisscholen. Christelijk, katholiek of openbaar, aan jou de keus. De middelbare scholen vind je enkele fietskilometers verderop in Leidschendam.

Sport en beweging

Of je nu tennist, zwemt, golft of liever de sportschool induikt, om de hoek van Vlietvoorde vind je allerlei sportclubs en -verenigingen. Voetballers hoeven voor RKAVV en SEV niet ver van huis, maar ook de hockeyclubs in Leidschendam en Voorschoten bereik je zo. Watersporters en wandelaars halen hun hart op in het 300 hectare grote natuur-recreatiegebied Vlietland.

Buiten op ontdekking

In Vlietvoorde woon je natuurlijk al te midden van de natuur, maar wel zo leuk om af en toe iets nieuws te ontdekken. Zo is Vlietland bij menig natuurliefhebber groot favoriet. Je kunt er heerlijk doorheen struinen, fietsen en varen. Of pak de boot en vaar via prachtige routes richting het historische centrum van Leiden, de sluisjes van Leidschendam of de polderachtige omgeving. Meer richting de duinen vind je het prachtige natuur-recreatiegebied Duin Horst & Weide. Neem een frisse duik, huur een waterfiets of droom weg langs de waterkant. Alles mag, niets hoeft!

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder
Wanneer komt er wat? Bekijk de planning