Startschot voor ontwikkeling van Vlietvoorde

20 oktober '23

Op vrijdag 13 oktober werd met de onthulling van het bouwbord en verschillende toespraken het startschot gegeven voor de ontwikkeling van Vlietvoorde. Dit landgoed aan de Vliet bij Leidschendam wordt een duurzaam, schaduwrijk en waterrijk landgoed. Een uniek woongebied dat straks nergens mee te vergelijken is. In totaal worden er 150 woningen gerealiseerd in deelgebieden: Plas, Bos, Kreek en Landgoed. Het weiland, dat nu één ecologisch milieu is, wordt getransformeerd tot 4 verschillende ecologische milieus met hun eigen karakter en kwaliteit. Hiermee wordt een diversiteit aan mensen, dieren en planten aangetrokken, wat de biodiversiteit verrijkt.

Nieuwbouw Vlietvoorde onthulling bouwbord
Nieuwbouw Vlietvoorde onthulling bouwbord
Nieuwbouw Vlietvoorde onthulling bouwbord

Over deelgebied Plas

We starten in de zomer van 2024 met de verkoop van het deelgebied Plas. In Plas komen 20 ruime appartementen en 12 bijzondere watervilla's. Er is nog geen water, maar dat komt er wel en sluit aan op de Vliet. De appartementen liggen aan de plas en de watervilla’s staan letterlijk ín de plas. Je bereikt je woning via een vlonder en aan je steiger dobbert misschien straks wel een sloep. De toekomstige bewoners kunnen straks zo de Vliet opvaren. De wijk wordt een aantrekkelijke plek voor planten, dieren en mensen. Een plek waar iedereen het gevoel van even helemaal vrij zijn elke dag ervaart.

Duurzaamheid in Vlietvoorde

Het is de bedoeling dat in Vlietvoorde nul-op-de-meterwoningen komen. Dat betekent dat er energie wordt opgewekt voor een gemiddeld verbruik. Dat is goed voor het wooncomfort en de energielasten van de bewoners, maar het echte duurzame verschil wordt in Vlietvoorde gemaakt in het landschap. De woningen zijn te gast in de natuur. Ook komen er plekken voor spontane of geplande ontmoetingen, wat weer goed is voor de sociale duurzaamheid.

Wonen in Vlietvoorde

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in plan Vlietvoorde? Meld je onderaan de pagina aan en we houden je op de hoogte.

Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Wil jij hier wonen? Maak alvast een persoonlijk account aan