Het buitengewone verhaal van Vlietvoorde

Ooit leefden hier vissers en jagers in harmonie met de natuur en later floreerden er landgoederen en buitenplaatsen. Zelfs de Romeinen hebben hier hun sporen nagelaten. Inmiddels heeft de 20e-eeuwse glastuinbouw plaats gemaakt voor een groen en open landschap. Deze bijzondere plek vol historie wordt nu een buitengewoon ontspannende plek om te wonen.

image alt

Omringd door bos en water

Geef de natuur vrij spel en er ontstaan de mooiste dingen. Om het landschap in ere te herstellen is het bemalen van de polder gestopt. Nu komen in Vlietvoorde land en water weer samen in twee herkenbare landschappen. Aan de ene zijde de besloten, intieme wereld van Bos. Droog, geborgen en lommerrijk. Aan de andere zijde het open water van Kreek en Plas, dicht bij de invloed van de Vliet. Ertussenin ligt het Landgoed, als verbindend element. Zichtlijnen en wandelpaden verbinden het landgoed met de omliggende woonbuurten.

image alt

De natuur als achtertuin

Als je hier bent, voel je het meteen. In Vlietvoorde woon je buitengewoon vrij. Het is een landelijke oase, midden in de Randstad. Houd je ook zo van de geur van het bos als de wereld ontwaakt? Van het gras na een zomerse regenbui? Of van het geluid van zacht opspattend water tegen de vlonder? In Vlietvoorde beleef je het buitengewone elke dag, vanuit het comfort van je eigen thuis.

image alt

Comfortabel wonen

Natuurlijke kleuren en materialen zorgen ervoor dat de woningen hier moeiteloos opgaan in hun omgeving. Ook is Vlietvoorde grotendeels autoluw. Zo gaat alle aandacht naar de prachtige omgeving. Een omgeving waar jij optimaal zicht op hebt vanuit je woning. Uiteraard speelt duurzaamheid een belangrijke rol: de woningen in Vlietvoorde zijn energieneutraal. Goed geïsoleerd, gasloos en met een gezond binnenklimaat zijn ze klaar voor een vrije toekomst.

image alt

365 dagen per jaar ‘even-helemaal-niets-wonen’

Vlietvoorde is niet zomaar een nieuwbouwproject. Het is een buitengewoon project. Nog even een wandeling door het bos voor de dag begint, genieten op het terras aan het water als plots de zon schijnt of hardlopen langs de Vliet voordat de avond valt. In Vlietvoorde is de natuur het verlengstuk van je huis. Je woont hier tussen ruisende bomen, aan een dijk tussen wuivend riet of midden op de Plas uitkijkend over de Vliet. Om elke dag op te laden en optimaal te genieten van de vrijheid die deze plek geeft.

Buitengewoon wonen op een buitengewone plek.
Dát is Vlietvoorde zoals het bedoeld is.

Welke wijken komen hier? Lees verder over de deelgebieden
Benieuwd naar de historie? De geschiedenis van Vlietvoorde