Vier werelden, samen één

Het intieme Bos, het weelderige Landgoed, het waterrijke Plas en Kreek; elk gebied in Vlietvoorde heeft zijn eigen sfeer. Wat ze gemeen hebben? Overal voel je je één met de natuur. Geen schutting die je uitzicht belemmert, of inkijk bij de buren. Maar een woning zo ontworpen dat de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Speels geplaatst in de omgeving. Geïnspireerd op de natuur. In Vlietvoorde worden deze vier bijzondere werelden, samen één. Welk woongebied kies jij?

image alt

Plas, buitengewoon wonen aan het water

Verscholen achter een dijk en toegankelijk via robuust vormgegeven steigers. Water, overal waar je kijkt. Transparante woningen met een nautische uitstraling liggen hier als jachten in het water. Plas is het meest zuidelijk gelegen deel van Vlietvoorde. De geschakelde waterwoningen liggen hier verdiept in het open landschap, aan de steiger. Grote schuifpuien geven toegang tot het riante houten terras aan het water. Hier is het genieten van de zon, met fijn gezelschap of een goed boek. Plek voor je sloep is er natuurlijk ook.

In Plas vind je daarnaast een stel riante appartementen. Wandelend over de kruin van de dijk betreed je hier de entree. Ook deze woningen zijn watergericht: vanuit je woonkamer en vanaf je terras heb je vrij uitzicht over het water van de Plas, met daarachter de levendigheid van de Vliet.

Lees verder over De Plas
image alt

Bos, buitengewoon wonen in het groen

Een kronkelend pad meandert tussen de bomen. Links en rechts staan boswoningen, steeds weer anders ten opzichte van elkaar in de glooiingen van het landschap. De houten uitstraling sluit naadloos aan op de omgeving.

In dit noordelijke deel van Vlietvoorde is het schaduwrijk. De karakteristieke woningen in Bos - 2 onder 1 kapvilla's en vrijstaande villa's - staan speels geplaatst aan het pad. Kijkend vanuit de woonkamer heb je privacy én vrij zicht op de bomen. De terrassen laten binnen en buiten vloeiend in elkaar overgaan.

image alt

Het Landgoed, centraal op een wonderlijke plek

Wandelend over het pad zie je in de verte een vijver met een landhuis van woningen. Erachter een rand van moeraseiken, kenmerkend voor het gebied. De struiken hangen vol bramen en frambozen. Een knotwilgenlaantje markeert de overgang naar Kreek. Dit deel van Vlietvoorde straalt de allure van weleer uit.

Met een statig landhuis, omringd door pluktuinen, is het Landgoed het centrale middelpunt van Vlietvoorde. Een exclusieve buitenplaats met volop ruimte voor ontmoeten, beleven en genieten.

image alt

Kreek, de vrijheid om erop uit te varen

Ten zuiden van het Landgoed bieden smalle doorgangen in een dijk zicht op het water. De luxe woningen op de dijk balanceren op de grens van water en groen. Landtongen met brede rietkragen langs flauwe hellingen bieden ruimte aan watergerichte woningen. De horizontale lijnen benadrukken de weidsheid van het landschap.

Dit oostelijke deel van Vlietvoorde is de plek waar land en water elkaar ontmoeten. De geschakelde en vrijstaande woningen op de dijk en op de landtongen hebben elk een eigen buitenruimte, gericht op het water. Vanuit Kreek vaar je zo met je boot de Vliet op, richting Voorschoten of Leidschendam.