Planning Vlietvoorde

In Vlietvoorde, een nieuw woongebied in de gemeente Leidschendam-Voorburg, realiseren we circa 150 woningen. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fases die we na elkaar in verkoop brengen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning van Vlietvoorde.

Verkoop Vlietvoorde in voorbereiding

Vlietvoorde wordt een uniek project. Geen standaard woningen, maar een gebied waar wonen en de natuur hand in hand gaan. Op dit moment zijn we druk bezig om het plan Vlietvoorde verder uit te werken.

Naar verwachting starten we halverwege 2024 met de verkoop van Plas. Daarna volgt Bos en Landgoed en als laatste Kreek. Zodra wij meer (concrete) informatie hebben over de woningen, het gebied of de voortgang, delen we dit uiteraard met jullie. Zodra de start verkoopdatum definitief is, informeren we je hierover op de pagina Nieuws én via de nieuwsbrief van Vlietvoorde. Vanaf dat moment staan de woningtypen online en kun je je inschrijven als belangstellende.

Steeds meer informatie

Vanaf het moment dat de woningtypen online staan, volgt steeds meer informatie over de woningen op deze website. Alle nieuwe informatie, zoals de (concept)plattegronden en de (concept)impressies, vind je terug op de pagina Woningen zodra deze live staat. Uiteraard melden we het zodra er nieuwe informatie beschikbaar is. Houd hiervoor de pagina Nieuws in de gaten.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling en fases van Vlietvoorde, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Laat hiervoor onderaan de pagina je e-mailadres achter. Kun je niet wachten om te ontdekken wat buitengewoon wonen in Vlietvoorde inhoudt? Schrijf je in en ontvang alle nieuwe updates in je mailbox.

Wat kun je verwachten?

  • Circa 2 maanden voordat de verkoop start, delen we de conceptprijzen per woningtype op de website.
  • 1 tot 4 weken voor start verkoop plaatsen we de bouwnummers met specificaties en definitieve prijzen op de website. Vanaf dan kun je je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je Mijn Eigen Huis-account.
  • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de concept contracten, et cetera.
  • Zodra de verkoop start, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start bouw en oplevering van de woningen.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. Hoe dat toewijzingsproces verloopt, lees je op de pagina Woning kopen

Prognose start bouw en oplevering

Zodra 70% van de woningen is verkocht, de locatie bouwrijp is en er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is afgegeven, kan de bouw starten. Vanaf dat moment kunnen we ook een voorzichtige prognose geven wanneer de woningen worden opgeleverd.

De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 1 jaar en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

Wil je in aanmerking komen? Maak een Mijn Eigen Huis account aan
Waar ligt Vlietvoorde precies? Meer over de locatie